Ամենաօգտակար ձկները՝ ըստ բժիշկների
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս, որ սննդակարգում միշտ ձուկ լինի: Առավել օգտակար ձկներից մեկը, ըստ նրանց, սաղմոնն է, որը պարունակում է արժեքավոր ճարպաթթուներ՝ Օմեգա -3 և Օմեգա -6:
Սաղմոնը ունի նաև հեշտությամբ մարսվող սպիտակուց, A, E, D վիտամիններ և յոդ, որի պակասը առկա է բնակչության մոտավորապես 20% -ի մոտ:
Բայց բրաձուկը գրեթե խոլեստերին չի պարունակում: Բայց դրանում կա շատ բարձրորակ սպիտակուց: Այն դրական ազդեցություն ունի իմունիտետի վրա և իջեցնում է արյան ճնշումը:
Վահանաձուկը պարունակում է մելատոնին և սերոտոնին, որոնք օգնում են պահպանելու բարձր տրամադրություն և բարելավում են քունը: